SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vattenbaserade fasadrengöringsmetoder
December 11th, 2013

Du kan för all del rengöra din fasad med hjälp av kemikalier, emellertid är vatten faktiskt det bästa medlet för rengöring. Det finns tre typer av vattenbaserade metoder för rengöring av fasader. Den första är trycktvätt. Den andra är blötläggningsmetoden och den tredje är varm-trycksmetod. Vattenbaserade rengöringsmetoder är de mildaste typer av fasadrengöring.
Den vanligaste metoden är tryck-tvättmetoden. Vid denna metod används ett munstycke med lågt till medelstarkt tryck när sprayen appliceras. Trycket är mellan 100 till 400 pounds per kvadrattum. Man kan jämföra det med en trädgårdsslang som har 60 pounds per kvadrattum. Ibland blandas vattnet med diskmedel för att . undanröja oljebaserad smuts. Dock bör tvål inte användas.
Blötläggningsmetoden innebär sprutning eller dimbildning på fasadens yta. Efter spraybehandlingen ska medlet ligga och verka ett bra tag. Ibland kan det vara i flera dagar åt gången. Detta hjälper till att lossa tunga områden av sot och skorpor. Efter blötläggningen måste man skölja med vattentrycksborstning. Hela processen kan ta flera veckor.
Den varma tryckmetoden är inte särskilt vanlig men kan ta bort jordavlagringar och växter på ett effektivt och mycket skonsamt sätt. Besök www.fasadtvätt.org för att få detaljerad information om olika typer av städmetoder.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa