SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Solglasögon – See Things Straight
April 27th, 2014

Det finns en scen i filmen “Herr och fru Smith” med Brad Pitt och Angelina Jolie där paret kommer över en massa vapen och militär utrustning, innan de själva ger sig på en mini-armé av agenter för att slå sig fria. Det sista de gör är att sätta på sig några ganska snygga solglasögon för att indikera att de är så redo som de någonsin kommer att bli. Solglasögonen fungerar lite som en skottsäker väst för ögonen: Bara vi skyddar våra ögon så är vi osårbara. Och det ligger en liten sanning i det. Utan våra ögon i fullt behåll har vi ingen chans i de flesta krävande situationer.
De moderna solglasögonen föddes när efter att en sjöofficer beställde ett par glasögon som skulle skydda hans ögon efter att dessa lidit skada ett luftballongäventyr som gått fel. Det oerhört starka ljuset han utsattes för orsakade permanent skada. Men utöver att skydda sina ögon så ville han ju också se snygg. Det var då Ray-Ban föddes. Piloter följde efter och började bära dessa solglasögon,  främst som en form av skydd, men de kunde inte hjälpa att de samtidigt helt enkelt såg coola ut också.
Investera i ett par kvalitativa solglasögon då de billiga snabbt slits upp och slutar fungera. Du kanske vill lära dig mer om solglasögon. Att hitta bra information om detta är inte det lättaste. I så fall ska du genast bege dig till www.solglasogonmode.se. Här hittar du information och fakta som bör intressera dig.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa