SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Lån till kor och Får
January 31st, 2013

Kor och får i Terek Village
Nä, Terek Village är inte en stad förekommande i Star Trek. Långt ifrån. Terek Village ligger i Kyrgyztan och där lever man i huvudsak av boskap. Här bor Tamarkan. Hon är 52 år gammal och har genom åren uppfostrat sex barn. Som försörjning har hon hållit på med djurhållning. Hon startade sin verksamhet när hon var 34 år och har genom hårt arbete lyckats uppnå ett bestånd av två kor med två unga kalvar, sex getter. Hennes familj numer är henne make och hennes yngsta son. De andra fem barnen har numer flyttat hemifrån. Nu vill Tamarkan utöka sin verksamhet och har vänt sig till Bai-Tushum. Dessa samarbetar med Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet, och är särskilt villiga att låna ut pengar till driftiga kvinnor.
För sitt lån vill Tamarkan köpa sippra för utfodring och återförsäljning. Hon planerar att investera vinsten från lånet till utvecklingen av sitt företag. Hon vill dessutom göra en total upprustning av sitt hus och få sin son gift. I framtiden drömmer Tamarkan om att köpa mark åt sin dotter så att hon kan bygga ett hus åt sig själv och sin familj.
Har du också kämpat hårt i ditt liv och vill ta ett lån för att göra några välförkänta investeringar i företag och i hemmet så kan du vända dig till norrbanken  med en ansökan. Här hittar du bra lån till bra ränta. mer info på www.norrbanken.se

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa