SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Lån till bergen i peru
March 13th, 2013

Att sprida dynga på bergen i Peru
Ja, det handlar självklart om jordbruk. Och det kanske inte handlar om dynga, utan snarare om gödningsmedel. Sök dig till staden Huarochiri i Peru, så hittar du jordbrukaren Nicolas. Han är 49 år gammal, gift och harfyra barn. Nicolas är en erfaren bonde och går dagligen till sin lilla gård där han odlar alfalfa, blommor, bönor och potatis – tillsammans med sina familjemedlemmar som också arbetar inom jordbruket.
Nicolas skulle vilja investera i sin gård genom att köpa in gödningsmedel, frön och löner till sina arbetare – för att därmed kunna expandera och erbjuda sin familj och sina få anställda bättre levnadsförhållanden. Genom den ekonomiska solidaritetsgruppen “Mi Banquito” – och deras amarbeta med Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet – kan Nicolas får ett bra lån med rimlig ränta och lagom avbetalningsplan. Vilket behövs då något sådant inte erbjud av lokala långivare i regionen.
Den ekonomiska solidaritetsgruppen “Mi Banquito” är en sammanslutning av flera personer i liknande situation i Huarochiri och tar lånet kollektiv och har gemensamt ansvar för att det betalas tillbaka.
Behöver du ta ett lån för att investera i ditt företag eller i din verksamhet – så att du kan förbättra din levnadsstandard? Då kan du besöka http://www.alfabanken.se och göra en ansökan. Då får du kontakt med den långivare i Sverige som kan ge det lån som har de bästa förutsättningarna för just dig – och därmed ge ditt liv bättre förutsättningar.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa