SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kaffe eller vin?
June 25th, 2014

 

Det finns en hel del debatter om huruvida kaffe eller vin är bättre? Med tanke på att konsumenterna är medvetna om de risker som kaffet kommer med, skulle många säga vin, men, även om det kommer som en chock, så kan vin faktiskt vara farligare än kaffe, vinets hälsosamma aspekter till trots.

Kalorier och Kolhydrater

De flesta hälsobejakande människor undviker kaffe på grund av dess stora kaloriinnehåll, men på 100 gram kaffe respektive vin, så innehåller vinet 83 kalorier och 2,7 g kolhydrater, medan motsvarande mängd kaffe innehåller 0g kolhydrater och noll kalorier.

Ämnesomsättning i levern

Vin måste brytas ner i levern på grund av alkoholhalten. Alkohol är mycket mer komplext för levern att bryta ner, vilket innebär att levern får arbete mer. Koffein däremot bryts lätt ner och blir till andra element. Även om ämnesomsättningen varierar från person till person, så kräver kaffe ändå inte samma tunga ämnesomsättning som vin.

Sömn

Människor tenderar att hålla sig till vin för att hjälpa dem att sova, medan kaffet å andra sidan håller oss vakna och alerta tills sent på natten. Vad de flesta inte vet är att även om vin hjälper oss att sova snabbt när vi vill, så stör vinet kroppens sömnmönster och hjälper oss inte att känna oss utvilade när vi vaknar på morgonen. Kaffe kan kanske inte inducera sömn såsom vin kan, men när du har somnat, är du garanterad en lugn och fridfull natt.

Ställ vinet åt sidan och njut av fler espressos. Kolla in de bästa espressomaskiner här på www.espressomaskin.eu.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa