SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Jakten på den försvunna diamanten
March 17th, 2014

Jakten på den försvunna diamanten
På 50-talet kom sällskapsspelet “Jakten på den försvunna diamanten”. Det var Alga som introducerade spelet och det har nylanserat flera gånger genom åren. Alga skriver själva om spelet:
“Den klassiska nostalgitrippen för alla spelproffs inleds i Kairo och Tanger. Här får du och dina motspelare samma mystiska uppdrag: Att finna världens största diamant, Afrikas Stjärna, och återlämna den sägenomspunna stenen till uppdragsgivaren.”
Spelet satte igång äventyrslustan och det var något speciellt att hitta den stora vita diamanten “Afrikas Stjärna”. Tillsammans med Afrikas stjärna finns det flera andra absurt värdefulla diamanter runt om i världen. Vad sägs tillexempel om dessa.
“Wittelsbach Diamond”
En av de dyraste diamanter i världen. Var en gång en del av de österrikiska och bayerska kronjuvelerna. London-baserade juvelerare, Laurence Graff, köpte den år 2008 och ändrade diamantens namn till Wittelsbach-Graff. Diamanten är idag på 31,06 karat (6,21 gram) och värderas till 16,4 miljoner dollar.
“Den Steinmetz Pink”
Diamanten presenterades första gången i Monaco den 29 maj 2009. Diamanten är på 59,60 karat (11,92 gram) och värderas till 25 miljoner dollar.
“De Beers Centenary Diamond”
Detta är en av de största färglösa och felfria diamanter som någonsin funnits. Diamanten hittades i en av De Beers diamantgruvor. Den är på 273,85 karat (54.77 gram) och saknar helt interna och externa brister. Priser beräknas till 100 miljoner dollar.
Det är knappat summor som var och en kan hosta upp för att få äga en diamant. Men det finns mindre diamanter. Ta en koll på www.smycke.eu.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa