SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Folsyra kan minska risken för autism med 40% enligt studie
April 30th, 2014

Folsyra är välbehövligt, särskilt för gravida kvinnor för att ge de vitaminer som behövs för att deras växande barns hjärna och nervsystem ska utvecklas, och kan också göra ditt barn smart. Det kan också förhindra vissa neuralrörsdefektrelaterade fosterskador, som ryggmärgsbråck och myelomeningocoele (märker att brist på folsyra kan också ge svåra namn på sjukdomar?)

Studier har visat att det inte bara är fosterrelaterade defekter som kan förebyggas genom nämnda vitamin, men risken för autism hos barnet har också minskat med 40% hos kvinnorna som tar det.

Enligt Dr Pal Surén på norska folkhälsoinstitutet, “Mödrar som tog folsyratillskott i början av graviditeten hade en 40% minskad risk att få barn med autistiskt syndrom jämfört med mammor som inte tog folsyra.” I en studie av norska barn, var barn födda av mammor som tagit tillskott av folsyra mindre benägna att vara sena med att lära sig språket och att tala vid 3 års ålder än de som inte tog tillskott.

Enligt Ian Lipkin, direktör för Centrum för Infektion och Immunitet vid Columbia University Mailman School of Public Health, “Folsyra verkar ha en skyddande effekt, och med tanke på att det bara uppstår när du tar det tidigt, det betyder någonting” han också lagt till, “Ingen vet riktigt exakt när autism bryter ut. I vilken utsträckning det kommer tidigt eller senare är inte heller helt klart. Detta tyder på den skyddande effekten av folsyra för autism genereras tidigt. Även om vi inte förstår mekanismerna, är rekommendationen att människor ska börja med tillskott när de vill bli gravida. ”

Studien har gett folsyra mer potential i att bistå en hälsosam graviditet, men medan denna studie är fortfarande på gång, kan fördelarna med folsyra inte förnekas. Gravid eller inte, börja ta folsyra i dag. Få ditt på www.folsyra.org

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa