SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Är kvaliteten på barnvagnen verkligen så viktig?
June 17th, 2014

 

Svaret på den frågan är givetvis ja. Om du bryr dig om ditt barns säkerhet när ni är ute i trafiken så bryr du dig också om kvalitén. Och vilken förälder bryr sig inte om sitt barns säkerhet? Därför är både kvalité i hållbarhet och utformning viktig – så att barnet får den optimala säkerheten och den bästa komforten. För även komforten är långsiktigt viktigt för din barns hälsa. Barnvagnens utformning är avgörande. Kan ryggstödet fällas ner, och i så fall hur mycket? Kan barnet sova gott i vagnen, om det skulle vilja det? Hur är stödet för barnets rygg och huvud? Ta också en titt på hur säkerhetsbältena fungerar.

Barnvagnens förvaringskapacitet är också viktig. Bilnycklar, musikspelare som t.ex. en iPod, vattenflaska och snacks ska du inte behöva bära på hela tiden. Se till att det finns plats för allt ditt bagage i ett förvaringsfack på vagnen.

Stabilitet och manövrerbarhet är två saker som betyder mycket för ditt barns säkerhet. Det är viktigt att barnvagnen inte plötsligt välter när du gör en snabb sväng. Samma sak gäller när du behöver ta dig genom överbelastade eller trånga platser med mycket folk och du vill undvika att stöta i människor med vagnen.

Det finns olika aspekter att tänka på när det gäller barnvagnar, särskilt vad gäller säkerheten och ditt barns första utveckling. Ta dig tid att hitta den vagn som passar just dig och ditt barn bäst.

Hos www.syskonvagn.org hittar du mer användbar information om syskonvagnar. eller läs mer här


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa