SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
affärsplan som har kommit att revolutionera e-handeln
May 23rd, 2013

Under sin första termin på Handelshögskolan började Niklas Adalberth, tillsammans med vännerna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson, utarbeta en affärsplan som har kommit att revolutionera e-handeln. De hade en vision om enklare och tryggare e-handel. Studentprojektet, som sedermera vann Handelshögskolans utmärkelse för entreprenörskap, växte snabbt i omfattning. Idag är Klarna (tidigare Kreditor) marknadsledande i Europa på faktura- och finansieringslösningar för e-handel.

Niklas Adalberth, som idag är verksam som styrelsemedlem och vice koncernchef för Klarna, föddes 1981 i Uppsala. Här gick han naturevetenskaplig linje vid Lundellska skolan. Ett år tillbringade han som utbytesstudent vid high school i Connecticut, USA. Under skoltiden var Niklas med om att starta upp Radio Excellent. Han drev även ett eget konsultföretag, AdalIT, som specialiserade sig på webbproduktion och grafisk design.

”Om man ska lyckas bli någonting så måste man fokusera”, säger Niklas i en intervju med The Scholar. ”Det fungerar inte att ha delat fokus, det är en lärdom jag gärna sprider vidare”. Och satsningen har lyckats. Det som började som en verksamhet i en mindre källarlokal på Holländargatan i Stockholm är idag ett interntionellt företag med mer än 750 anställda. Året 2012 uppgick dess uppskattade transaktionsvolym till 2,3 miljarder euro. Räkna med att Klarna kommer fortsätta växa!


http://niklasadalberth.se/niklas-adalberth/
 http://niklas-adalberth.se/niklas-adalberth/
http://niklas-adalberth.com/niklas-adalberth/
niklasadalberth.com/niklas-adalberth/

http://www.mynewsdesk.com/se/tag/niklas-adalberth

https://www.facebook.com/public/Niklas-Adalberth

https://plus.google.com/109871598918131733398/about 

http://podtail.com/podcast/venture-cup-podcast/niklas-adalberth-klarna/


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa